Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Zeytin Kooperatifinde bayramlaşma…

Zeytin Kooperatifinde bayramlaşma…

Marmarabirliğe bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulunca bayramlaşma töreni düzenlendi.

Marmarabirliğe bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulunca bayramlaşma töreni düzenlendi.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak organizasyonunda düzenlenen bayramlaşma töreni Ramazan Bayramı’nın 2. günü yapıldı.
Kooperatifin İlçemiz Alaattin Mahallesindeki idari bina tesislerinde gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, kooperatif yönetim kurulu üyeleri Namık Güven, Mustafa Gümüştaş, Mehmet Pektaş ve Temel Binici, bayramlaşmaya gelen tüm çiftçilerle bayramlaşarak kucaklaştı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen ile Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak ve ekibi kooperatife gelen konuklarıyla yakından ilgilendi.
Durak: “Zeytin sineği sayımları aralıksız sürüyor”
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak’a, çiftçiler tarafından zeytin sineği sayımları hakkında bir soru yöneltildi.
Hüseyin Durak, Kapıdağ Yarımadasının önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Erdek ve bağlı tüm mahalleleri, Marmara ve Paşaliman Adaları ile Edincik Mahallesindeki zeytin sineği zararlısına karşı mücadele zamanının belirlenmesi için sayımların Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlilerince devam ettiği bilgisini veren Durak, kurulan kapanlarda yapılan zeytin sineği zararlısı sayımlarının şu ana kadar az çıktığını dile getirdi.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından birçok bölgede kurulan zeytin sineği tuzaklarının haftanın iki günü kontrol edilerek, zararlının yoğunluğunun belirlenmesine çalışıldığının altını çizen Durak, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü sinek yoğunluğunun zarar eşiğine geldiğini tespit ettiği gibi ilaçlamaya başlanması için çiftçiler uyarılacağı gibi havadan uçakla da Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği’nce ilaçlamaya geçileceğini sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false